teszt

CSODAműhely Egyesület

1 day 12 hours ago

📣Alakul a CSODA HÁZ!📣

Tegnap kikerültek a Csoda Ház régi ablakai a tanodás apák és egy régi tanodásunk munkájának köszönhetően!
Hálás köszönet a késő délutáni önkéntes munkájáért Horváth Attilának, Horváth Ádámnak, Horváth Tamás Kalának, Pápai József Szergejnek, Toldi Dánielnek és Toldi Zoltán Fülesnek!

Nagy szükségünk van a továbbiakban is támogatásotokra, hogy a CSODA megvalósuljon és közel ötven gyerek és felnőtt folytathassa a munkát az új Csoda Házban!

Hogyan segíthettek?
⭐ Adománnyal:
💳 Bankártyával: csodamuhely.hu/tamogatas/
💸 Átutalással: Csodaműhely Egyesület, 10400085-50526749-82761002, Közlemény: Ház adomány
⭐ Szakmunkával vagy szakember ajánlásával
⭐ Építési anyagok felajánlásával
⭐ Önkéntes munkaerővel
De az is rengeteget adhat, ha egy megosztással hírét viszitek munkánknak!

CSODAműhely Egyesület

2 days 14 hours ago

🌟Újabb nagy mérföldkőhöz érkeztünk új Csoda Házunk felújításában!🌟
Ma a tanodás szülőkkel közösen állunk neki a régi ablakok kivételének! Minden ablakot, amitől elbúcsúzunk, egy névvel bocsátjuk útjára!

🌟Nagy munka lesz, köszönjük a felajánlásokat tanodás családjainknak!🌟

🧡Közösen építjük a CSODÁT!🧡

Köszönjük az ablak film készítését Domokos Apor-nak!

CSODAműhely Egyesület

3 days 10 hours ago

✨Csodás lehetőséget kaptunk! ✨

Számos kiváló civil szervezet mellett képviseltethetjük magunkat a május 13-án megrendezésre kerülő Charity Festen. 🎈

Gyertek el minél többen, hisz amellett, hogy izgalmasnak ígérkező programokkal várnak Titeket a szervezők, mi a társasarzenálunkkal valamint babasarokkal készülünk, és megkóstolhatjátok helyi segítőnk, Gigi isteni cigánylecsóját is. 🥳

Köszönjük a @budapest_bike_maffia -nak, hogy ott lehetünk! 💜

#CharityFest #civil #civilszervezet #csodamuhelyegyesulet

CSODAműhely Egyesület

4 days 16 hours ago

🎈Hétvégén indult a Csobánkai Tanoda és a Szociális Cirkusz közös Cirkusz projektje.🎈

🎈Miért jó, ha a gyerekek megtanulnak zsonglörködni, kötélen táncolni, ördögbottal és diabolóval mutatványokat előadni?🎈

🎈Erősödik a koncentrációs képességük, megtanulnak csapatban dolgozni és megbizonyosodnak arról, hogy sok minden van, amiben ők a legjobbak! 🎈

📣A következő hónapokban készítik a Nagy Meglepetést nektek, magukért és.... ezt majd később áruljuk el!📣

CSODAműhely Egyesület updated their cover photo.

1 week 1 day ago

🟣 Sok kicsi sokra megy!

Támogasd te is a Csodaműhely Egyesületet azzal, hogy adóbevalláskor nekünk adod adód 1%-át!

Csodaműhely Egyesület
18748060-1-13

CSODAműhely Egyesület

1 week 1 day ago

🌷 A Tanodában már hagyománnyá vált az évszak sarok kialakítása. 🌷

Így a tavasz első napjának elérkeztével elkezdtük kialakítani tavasz sarkunkat. 🌞 Elsőként egy hosszabb projektbe fogtunk. Fűbabát készítettünk 👶🏽, és megfigyeljük, hogy gondoskodásunk és a nap sugarainak hatására hogyan bukkannak elő az első fűszálak a fejecskéken. 🌱

Most közös kísérletezésre hívunk Titeket! Ha kedvetek támad, “receptünk alapján” alkossátok meg Ti is saját “fűhaverotokat” és figyeljük együtt a fejlődését!

Mire lesz szükségetek? Cserépre; Harisnyára 🧦– legjobb a testszínű bokafix; Fűmagra; Virágföldre; Kislapátra 🥄– evőkanállal is helyettesíthető; Befőttesgumira/cérnára 🧵; Festékre 🎨; Ecsetre; Vízre 💧.

Hogyan dolgozzatok?
1. Alaposan mossátok meg a cserepeteket, különösen akkor, ha korábban más növény lakott benne, majd töröljétek szárazra.
2. Nektek tetsző módon fessétek le. A Tanodásaink szerint minél színesebb, annál jobb. Legyetek kreatívak, merítsetek ihletet a színes tavaszi virágokból! 💐
3. Ha harisnyával dolgoztok, vágjátok le azt a részét amit a lábfejetekre szoktatok húzni. (Kb. A harisnya alsó 10-15 centimétere.) ✂ Ellenőrizzétek, hogy nem lyukas-e valahol. Ha igen, a lyuknál kössetek egy csomót, nehogy kipotyogjanak a fűmagok. Kb. egy kislapátnyi – vagy 2-3 evőkanálnyi- fűmagot tegyetek a harisnyába, majd lapogassátok el. Nagyon jó móka megtapogatni, megszagolni a magocskákat. A tanodásaink szerint “nyuszikajához” és szalmához hasonló illatuk van. 🐰
4. Ezután töltsétek fel földdel. Annyi földet használjatok, ami elég, hogy a számotokra tetsző méretű fejet kapjátok. A földbe is érdemes beletúrni. A gyerekek szerint a virágföld olyan, mint az út pora eső után. 🌧 Nagyon kellemes a tapintása.
5. Kössetek egy csomót a harisnya nyitott végére. Ne legyen túl szoros!
6. Most alakítsátok ki az orrot 👃🏽 és a füleket 👂🏽 a befőttesgumik segítségével. Csípjetek össze egy kis földet, és hurkoljátok rá a gumit.
7. Egy filctoll segítségével rajzoljátok meg az emberke szemeit és száját. 🖍
8. Alaposan öntözzétek meg a buksit. Legjobb, ha egy kis ideig hidegvíz alá tartjátok, hogy teljesen el tudjon ázni. Ezt lehetőleg minden nap ismételjétek meg.
9. Az elkészült alkotásokat helyezzétek egy jó napos helyre. 🌞
10. A kemény munka után pedig lazzítsatok egy kicsit. Mivel szép idő van mi egy kis udvari mókát ajánlunk. 🤸🏽‍♀️

Ha elkészítitek a fűfejet a receptünk alapján, kérjük, osszátok meg velünk az alkotásaitokat, akár a poszt alatt kommentben, akár a csodamuhelyegyesulet@gmail.com e-mail címen! Ha szeretnétek még hasonló ötletekről értesülni, szintén a fenti e-mail címen tudjátok jelezni nekünk!

Ha hozzájárulnátok kretaív eszköztárunk bővítéséhez, az alábbi módon tehetitek meg:

💳 Bankártyával: csodamuhely.hu/tamogatas/
💸 Átutalással: Csodaműhely Egyesület, 10400085-50526749-82761002

CSODAműhely Egyesület

1 week 4 days ago

📜 Csoda önkéntesek - Csoda történetek 📜

A következő pár hétben néhány önkéntesünk tanodai történetét olvashatjátok. Hogy miért osztjuk meg őket veletek? Egyrészt, hogy bepillantást nyerhessetek kicsit a munkánkba, másrészt hogy átérezhessétek, hogy 💛Mi a CSODA? 💛mi tart itt nálunk sok-sok éven át önkénteseket.

Az első történetet Ágnes Billéné Kádár írta, aki közel tíz éve dolgozik nálunk önkéntesen, foglalkozásokat tart, nyári tábort szervez és mindig ott van, ahol segítségre van szükségünk. Ő a tanoda Játékmestere, a legjobb kincskereső-utak szervezője! 🗺

Most, egy kávé vagy tea ☕ mellett, a hétköznapi rohanásban egy pillanatra megállva olvassátok az ő Csoda-történetét, melynek címe:

🌹A kis hercegek és a rózsák🌹

Mostanában sokszor jut eszembe az a történet, amely meghatározó lett abban, hogy már majdnem egy évtizede járok a csobánkai tanodába...

Amikor először vettem a szárnyaim alá egy iskola előkészítős, picike fiúcskát, nagyon izgultam. Vajon le tudom kötni, meg fog szeretni? Az első, és az azt követő találkozás teljesen zökkenőmentesen zajlott. Úgy éreztem, hogy jól kijövünk egymással, de ott motoszkált a kérdés bennem, hogy vajon ő mit gondol? Harmadik alkalommal mentem érte az iskolába, hogy átsétáljunk a tanodába, de hiába. Kis tanítványom nem volt ott. Beteg lett. Amint bandukoltam vissza a tanodába nélküle, meghallottam, hogy valaki a nevemet kiáltja egymás után többször. Hátrafordultam, és megláttam a kisfiút, aki a nagymamája kezét szorongatva kiabált felém:

-Ági néni! Megyünk a patikába nagyival! Beteg vagyok! Harminchét-öt... nem, harmincnyolc-öt a lázam! De ha meggyógyulok, jövök ám megint!

Majd elengedte a nagymamája kezét, hozzám szaladt, és átölelt, ahol elért. A derekamnál. Leírhatatlan érzés volt. Ebben a pillanatban már tudtam, hogy ő is úgy gondolta két találkozás után, hogy nem lesz itt gond. Elfogadott, és máris bízik bennem. Hirtelen megéltem Antoine de Saint- Exupéry kis hercegének gondolatait:
„A virágom...felelős vagyok érte. Hiszen olyan gyönge! És olyan gyanútlan. Egyebe sincs, mint négy semmi kis tövise, hogy a világtól védekezzék.”

Azóta sok-sok év telt el, és ezalatt sok kis „rózsának” lehettem a „kis hercege”. Minden egyes rózsám különleges volt, mert „...ő az, akit öntözgettem. Mert ő az, akire burát tettem. Mert ő az, akit szélfogó mögött óvtam. Mert róla öldöstem le a hernyókat (kivéve azt a kettőt-hármat, a lepkék miatt). Mert őt hallottam panaszkodni meg dicsekedni, sőt néha hallgatni is. Mert ő az én rózsám. „

Ha támogatnátok Komplex Esélyteremtő munkánkat, hogy évről-évre több és több rózsát nevelgethessünk, az alábbi módon segíthetitek programjaink fenntartását:

💳 Bankártyával: csodamuhely.hu/tamogatas/
💸 Átutalással: Csodaműhely Egyesület, 10400085-50526749-82761002

CSODAműhely Egyesület

2 weeks 4 days ago

Közös munka, közös öröm! Köszönjük!

CSODAműhely Egyesület

2 weeks 5 days ago

CSODAműhely Egyesület

2 weeks 6 days ago

Csoda házunk közösségi összefogással épül! Mindenki mással tud segíteni, hogy a munka haladjon, a mai napon
két tanodás édesanyánk és csodaműhelyes munkatársaink Balogh Ildikó, Horváth Renáta, Bacsa Judit és Bakó Boglárka csodafinom süteményeivel vendégelhettük meg a tetőfedő munkásokat!
Köszönet érte!

CSODAműhely Egyesület

2 weeks 6 days ago

Ezen a napos-szeles-havas szombaton felkerültek a cserepek a Csoda Ház tetejére.
🌟 Köszönjük a Tetőépítők Egyesület munkatársainak a lelkiismeretes, gyors és szép munkát!🌟
🌟 Köszönjük a cserepeket a BMI Magyarország Kft.-nek!

🌟Köszönjük munkatársainknak Katának, Szilvinek és Boginak a mai nap megszervezését és levezetését és a tanodás apukáknak, Szergejnek és Fülesnek a gondoskodást! 🌟

❣️Végre tető van a fejünk felett!❣️

CSODAműhely Egyesület

3 weeks 2 days ago

🧘‍♀️ Hogyan kapcsolódik össze a számok tanulása és a jóga? 🧘‍♀️

Iskolaelőkészítő csoportunk tagjai erre keresték a választ legutóbbi foglalkozásukon. A gurítás után 🎲 meg kellett határozniuk, hogy hány pöttyöt látnak a kockán, majd ki kellett keresniük a számnak megfelelő jóga pózt a táblán. A kis jógik hajlottak jobbra, balra, repültek a lábak a levegőbe 🤸‍♀️, görbültek a hátak a híd pózokban.

A bemelegítés után érkezett az igazi kihívás. Kis környezetvédőkként meg kellett találniuk a katicák 🐞 elveszett cipőcskéit. Egytől tízig sorakoztak fel a kis bogarak, a csipeszből készült cipőcskék pedig egymás után találták meg a helyüket.

Azonban nem csak a (finom)mozgást és a számolást, hanem a számolást és a tapintást is össze lehet kapcsolni.🖐 A pici kezek a törölköző alatt próbálták kitapogatni a náluk lévő számjegyek párját.

Végül a tavasz beköszöntével zöldséges kertet alakítottunk ki egy kirakóból. Tíz padlizsán 🍆, hét répa 🥕, öt gomba 🍄 került a veteményesbe a többi, különböző számú finomság mellé.

Reméljük a meleg napsugarak hamarosan kikeltik a picike magokat!🌞

CSODAműhely Egyesület

3 weeks 4 days ago

Önkénteseink sok szálon kapcsolódnak a Csodaműhely Egyesület munkájába.
❣️Ők azok, akik naponta tanodai fejlesztő és korrepetáló foglalkozásokat tartanak
❣️ Ők azok, akik a Közösségi Napokon ott vannak, játszanak, kézműveskednek a gyerekekkel
❣️ Ők azok, akik a táborokba eljönnek, szerveznek, sütnek - főznek
❣️ Ők azok, akik a tanodai adminisztrációban segítenek
❣️ Ők azok, akik egy csapatban, összefogva, egymást támogatva végzik motivált és elhivatott önkéntes munkájukat, segítik a tanodás gyerekeket abban, hogy álmaik megvalósuljanak

❣️ Erős támaszai ők a Csodaműhely Egyesület Komplex Esélyteremtő munkájának.❣️

És hogy milyen lenne velük, ha lenne Csoda-erdő? Legutóbbi közös játékunkon megrajzoltuk.
Íme!

CSODAműhely Egyesület

4 weeks 1 day ago

Az első nagy mérföldkőhöz érkeztünk, a tető befejezéséhez már csak a cserepek hiányoznak. És máris nosztalgiázunk: Gyertek velünk egy Múlt-sétára a tetőre!
Nagy szükségünk van a továbbiakban is támogatásotokra, hogy a CSODA megvalósuljon és közel ötven gyerek és felnőtt folytathassa a munkát az új Csodában!
Hogyan segíthettek?
⭐ Adománnyal:
💳 Bankártyával: csodamuhely.hu/tamogatas/
💸 Átutalással: Csodaműhely Egyesület, 10400085-50526749-82761002, Közlemény: Ház adomány
⭐ Szakmunkával vagy szakember ajánlásával
⭐ Építési anyagok felajánlásával
⭐ Önkéntes munkaerővel
De az is rengeteget adhat, ha egy megosztással hírét viszed munkánknak.
Ha további információra lenne szükséged, vagy felajánlást tennél a www.csodamuhely.hu oldalon vagy a csodamuhelyegyesulet@gmail.com e-mail címen kaphatsz bővebb tájékoztatást. 💻
Köszönjük, hogy segítesz, hogy megvalósulhasson egy újabb Csoda ❣️

CSODAműhely Egyesület

1 month 5 days ago

🌞A 2012/2013-as tanévben kezdtük meg munkánkat a csobánkai hátrányos helyzetű emberekkel szoros együttműködésben. 🌞

10. tanévünk központjában régi-új Csoda-házunk 🏡 felújítása áll, mely biztosíthatja az immár több, mint 100 helyi család bevonásával működő Komplex Esélyteremtési Programunk fenntarthatóságát.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a munkálatok sebesen folynak 🛠, azonban forrásaink is rohamosan apadnak. Ahhoz, hogy átköltözhessünk, és a házat vidám gyerekkacajok tölthessék meg, közösségi összefogásra van szükség. 🤝🏽

Hogyan segíthetsz?

⭐ Adománnyal:
💳 Bankártyával: csodamuhely.hu/tamogatas/
💸 Átutalással: Csodaműhely Egyesület, 10400085-50526749-82761002, Közlemény: Ház adomány

⭐ Szakmunkával vagy szakember ajánlásával

⭐ Építési anyagok felajánlásával

⭐ Önkéntes munkaerővel

De az is rengeteget adhat, ha egy megosztással hírét viszed munkánknak.

Ha további információra lenne szükséged, vagy felajánlást tennél a www.csodamuhely.hu oldalon vagy a csodamuhelyegyesulet@gmail.com e-mail címen kaphatsz bővebb tájékoztatást. 💻

Köszönjük, hogy segítesz, hogy megvalósulhasson egy újabb Csoda ❣️