Renáta Horváth

2012 óta – vagyis a kezdetektől – vagyok tanodás szülő és önkéntes. 2015-ben részt vettem az Egyesület megalapításában, jelenleg pedig az Egyesület alelnökeként veszek részt a munkában. 2019-ben a Felnőttképzési program résztvevőjeként szociális ápolóként végeztem. Másik nagy büszkeségem, hogy az egyik első tanodás, szakgimnáziumot végzett cigánylány édesanyja vagyok, akit a Tanoda a megalakulása óta támogat.
És hogy mit szeretek legjobban a munkámban?
Azt szeretem a legjobban ebben a munkában, hogy kézzel fogható és nagyon látványos, ahogyan a gyerekek és a szülők, a felnőttképzés, illetve a Meséd program keretében a sztereotípia ellenére fejlődnek, miközben identitásukat megtartva válnak a társadalom hasznos tagjává.

DR. BAKÓ BOGLÁRKA

Kulturális antropológiát és magyar szakot végeztem az ELTE-n. 2009-ben doktoráltam néprajz és kulturális antropológiából. 2006 óta dolgozom Csobánkán, kezdetben kutatóként, később civil aktivistaként. 2012-ben a Csobánkai Tanoda egyik alapítója voltam, 2015-ben megalapított Csodaműhely Egyesület elnöke, majd alelnöke lettem. Az elmúlt években szerveztem a fiatal anyák Anyakörét és koordináltam a Felnőttképzési programot. Jelenleg a Tanoda szakmai vezetője vagyok.
És hogy mit szeretek legjobban a munkámban?
Azt, amikor a tanodai foglalkozásokon együtt fedezzük fel a gyerekekkel a világ izgalmas és csodás dolgait, látom a lelkesedésüket, az örömüket, amikor valami sikerül. Nincs annál nagyobb élmény számomra, amikor a felnőttekkel a vizsgára készüléskor ugyanezt átéljük és hogy mindezt egy összetartó és motivált csapat tagjaként élhetem át, az egy hatalmas ajándék számomra.

Horlai Sára

Szociológia és kisebbségpolitika mesterszakon végeztem a Corvinuson és a CEU-n. 2013 óta vagyok a Csobánkai Tanoda önkéntes mentora, jelenleg munkatársként az egyesületi programok koordinálásaval foglalkozom.
És hogy mit szeretek legjobban a munkámban?
Azt, hogy a gyerekek és felnőttek fantasztikus közössége vesz körbe, hogy csapatban dolgozunk nem-helyiek, helyiek, különböző végzettségű és társadalmi helyzetű emberek, azért hogy változást érjünk el!

Egyesületi tagok