Munkatársak

Horváth Viktória

Csobánkai vagyok, 2018-ban végeztem az Egyesület felnőttképzési programjában, eladói szakképesítést szereztem. 2019 óta dolgozom helyi segítő munkatársként az Egyesületnél, a Közösségszervezési és a Kisgyermekkori programokban. 
És hogy mit szeretek legjobban a munkámban?
A gyerekek őszinteségét, örömét szeretem, ez ad folyamatos motivációt, ez hajt előre – egy gyermekkori álmom valósult meg. Szeretem, hogy részt vehetek a program előkészületeiben, jelen lehetek a programban és megtapasztalhatom annak hatását is. A programokon való közös részvétel összekovácsolja a közösséget.

Makrai Kata

Hallássérültek és értelmileg akadályozottak pedagógiája szakos gyógypedagógusként végeztem az ELTE-n, majd Interkulturális Pszichológia és Pedagógia szakra jártam ugyanitt, miközben elvégeztem a MTF táncos és próbavezető képzését néptánc szakirányon. 2016 óta vagyok a Csodaműhely Egyesület önkéntese, 2020 óta a Kisgyermekkori és a Tanoda program munkatársa.
És hogy mit szeretek legjobban a munkámban?
A legjobban az együtt töltött időt szeretem, meghallgatni a gyerekek élményeit, világról, életről szóló bölcsességeit, azt, hogy az édesanyáktól folyamatosan tanulok valamit, együtt nevetünk, ha kell, sírunk, közös élményeket szerzünk.

DR. BAKÓ BOGLÁRKA

Kulturális antropológiát és magyar szakot végeztem az ELTE-n. 2009-ben doktoráltam néprajz és kulturális antropológiából. 2006 óta dolgozom Csobánkán, kezdetben kutatóként, később civil aktivistaként. 2012-ben a Csobánkai Tanoda egyik alapítója voltam, 2015-ben megalapított Csodaműhely Egyesület elnöke, majd alelnöke lettem. Az elmúlt években szerveztem a fiatal anyák Anyakörét és koordináltam a Felnőttképzési programot. Jelenleg a Tanoda szakmai vezetője vagyok.
És hogy mit szeretek legjobban a munkámban?
Azt, amikor a tanodai foglalkozásokon együtt fedezzük fel a gyerekekkel a világ izgalmas és csodás dolgait, látom a lelkesedésüket, az örömüket, amikor valami sikerül. Nincs annál nagyobb élmény számomra, amikor a felnőttekkel a vizsgára készüléskor ugyanezt átéljük és hogy mindezt egy összetartó és motivált csapat tagjaként élhetem át, az egy hatalmas ajándék számomra.

Donáth Anna Róza

Tanulmányaimat az ELTE-n filmelmélet és esztétika szakokon végeztem, jelenleg a MOME-n tanulok design- és művészetmenedzsmentet. 2017 óta vagyok tanodai önkéntes, 2019 óta pedig egyesületi munkatárs. Az Egyesület forrásteremtésével, kommunikációjával és social media felületeivel foglalkozom, valamint koordinálom a művészetpedagógia fókuszú Csajcsoport projektet.
És hogy mit szeretek legjobban a munkámban?
Nagyon élvezem, hogy együtt vágunk bele csapatként csomó új dologba, legyen az szervezetfejlesztés, online működés vagy egy új projekt és együtt tanuljuk meg, hogyan is kell ezeket csinálni, még ha néha nehéz is. Örülök, hogy volt arra lehetőségünk, hogy elindítsuk a Csajcsoportot, imádok kint ülni együtt nyáron, a nagy asztal körül a tanoda kertjében a diófa alatt!

Tóth Zsuzsa

Tanulmányaimat az ELTE-n végeztem gyógypedagógia szakon, majd interkulturális pszichológia és pedagógia mesterképzésben vettem részt. Az elmúlt években pár- és családterápiában képződtem a Magyar Családterápiás Egyesületnél. A tanodába először 2017 őszén érkeztem, ekkor még egyetemi gyarkolatomból töltöttem itt egy fél évet. 2019 tavaszán már munkatársként, mint gyógypedagógus csatlakoztam.
És hogy mit szeretek legjobban a munkámban?
Leginkább azt, hogy a visszajelzések és kritikák mindig meghallgatásra találnak a csapatban és általában rövid időn belül sikerül olyan változásokat eszközölni, ami mindenki számára a jóllétet szolgálja.

Horváth Csilla

2018 ban részt vettem az Egyesület Felnőttképzési programjában, ahol sikeres eladó szakmát szereztem. 2019 óta dolgozom az Egyesületnél, mint helyi segítő. Feladataim közé tartozik, hogy a suliból lekísérem a gyerekeket a tanodai foglalkozásokra, uzsonnát készítek nekik, bevásárolok, takarítok és rendben tartom a tanodát. Csobánkai lakos és tanodás szülő vagyok, két gyermekem 2018 óta tagja a tanodának.
És hogy mit szeretek legjobban a munkámban?
A gyerekek mosolyát imádom, ahogy örülnek mikor az iskolába megyek értük, hogy lekísérjem őket a tanodába. Nagy örömmel jönnek, imádnak a tanodába járni. Ennél nagyobb öröm és szeretet nincs.

 

Horlai Sára

Szociológia és kisebbségpolitika mesterszakon végeztem a Corvinuson és a CEU-n. 2013 óta vagyok a Csobánkai Tanoda önkéntes mentora, jelenleg munkatársként az egyesületi programok koordinálásaval foglalkozom.
És hogy mit szeretek legjobban a munkámban?
Azt, hogy a gyerekek és felnőttek fantasztikus közössége vesz körbe, hogy csapatban dolgozunk nem-helyiek, helyiek, különböző végzettségű és társadalmi helyzetű emberek, azért hogy változást érjünk el!

Szabó Bea

Végzettségemet tekintve jogász és coach vagyok, fő érdeklődésem a gyermekjogok, emberi jogok területe. 2018-ban kezdtem önkénteskedni az Egyesületnél a Felnőttképzési programban, majd 2019 tavaszától a Kisgyermekkori programban, a Játéktár koordinátoraként dolgozom. 2005 óta élünk Csobánkán a családommal. ”
És hogy mit szeretek legjobban a munkámban?
Azt, hogy a csobánkai családokból csobánkai közösség lesz, és hogy a gyerekekkel megélt élmény mindig pozitív, időtlen. Szeretem amikor mesélnek és amikor a szemükön keresztül láthatjuk a világot; nagyon jó, hogy amikor együtt játszunk, kicsit újra én is gyerek lehetek.

Horváthné Veres Hajnalka

A Felnőttképzési programban, eladóként végeztem 2018-ban és 2019-ben kezdtem el dolgozni a Helyi segítőként. Munkakörömben az Egyesülethez kötődő gazdasági, adminisztratív feladatokat látom el és tartom a kapcsolatot a helyi családokkal, illetve az Egyesület más programjaiba (Kapcsolódó Nevelés, Meséd), mint résztvevő szoktam becsatlakozni. Csobánkán lakunk, a nagyobbik lányom 2015 óta tagja a tanodának.
És hogy mit szeretek legjobban a munkámban?
Azt az élményt, amikor a gyerekeket meg tudjuk lepni egy-egy kis ajándékkal. Nincs annál jobb dolog, mint amikor látom az örömöt az arcukon!

    Renáta Horváth

    2012 óta – vagyis a kezdetektől – vagyok tanodás szülő és önkéntes. 2015-ben részt vettem az Egyesület megalapításában, jelenleg pedig az Egyesület alelnökeként veszek részt a munkában. 2019-ben a Felnőttképzési program résztvevőjeként szociális ápolóként végeztem. Másik nagy büszkeségem, hogy az egyik első tanodás, szakgimnáziumot végzett cigánylány édesanyja vagyok, akit a Tanoda a megalakulása óta támogat.
    És hogy mit szeretek legjobban a munkámban?
    Azt szeretem a legjobban ebben a munkában, hogy kézzel fogható és nagyon látványos, ahogyan a gyerekek és a szülők, a felnőttképzés, illetve a Meséd program keretében a sztereotípia ellenére fejlődnek, miközben identitásukat megtartva válnak a társadalom hasznos tagjává.

    Önkéntesek